Over

 

zp2

Sinds oktober 2014 woon ik samen mijn partner Lars en ons zoontje Fadi (2011) in het dorp Vimeiro, Alcobaça. Ergens in het mooie groene, geheuvelde midden Portugal, aan de Costa de Prata.
Het drukke stadsleven van Amsterdam hielden we voor gezien. We wilden meer tijd en ruimte, kostbare goedjes die steeds minder haalbaar werden.

We kregen de kans om het beheer van de bed and breakfast van Lars zijn ouders over te nemen. Zij hebben in 2004 een oude vervallen wijnboerderij (quinta) gekocht en die verbouwd tot een inmiddels goedlopende B&B. Het moment dat wij kwamen, werd voor hen het begin van hun welverdiende pensioen, en zijn wij tot op heden ons best aan het doen om deze B&B verder uit te breiden.
Voor mij was een emigratie naar Portugal en het werken op de quinta een unieke kans. Op deze plek vond ik alles! Mijn liefde voor schrijven, fotografie en wonen. 

In december 2015 zagen wij ons droomhuis te koop staan, ergens in een dorp hier vlakbij. We hadden niet veel tijd om na te denken, want het was een unieke buitenkans! Dus restten ons geen keus; één week later stond het appartement in Amsterdam te koop. En de week daarop was het verkocht. Met die zak centen konden we het droomhuis kopen.

Het huis, een oude wijnboerderij, werd letterlijk van top tot teen verbouwd tot een vakantieverblijf, met om te beginnen drie appartementen. Over een paar jaar gaan we er ook zelf wonen. Maar daar zullen we nog even heel hard voor moeten werken. https://www.quintaninhodaguia.com/nl/

Vóór ons vertrek naar Portugal heb ik vijftien jaar voor een Belgisch kledingbedrijf gewerkt; Caroline Biss in Amsterdam.

Tijdens mijn vierjarige opleiding aan de Fotoacademie te Amsterdam, was dat als parttimer.
De laatste twee van die vijftien jaar, als Shopmanager in een, toen, nieuw geopende winkel te Haarlem.
Tussendoor fotografeerde ik voor verschillende opdrachtgevers.

Geregeld schrijf ik mijn gedachtes en ervaringen op. Dit doe ik sinds ik kan schrijven.
Het was vroeger een manier om belevenissen een plek te geven. Nu ook een manier om mijn ervaringen vast te leggen, voor mijzelf én de mensen die ik in Nederland heb achtergelaten.

“Anders Leven in Portugal” is daar uit voort gekomen.